Baggio genom tiderna

Den store Roberto Baggio fyller 50 år nästa år. Så, finns det någon bättre ursäkt för att fira karriären av en av fotbollens största spelare? Det är dags att slita sig ifrån betsersports och läsa om vad denne otrolige spelare har hunnit med genom tiderna!

 

  spelplan

 

En av de mest ikoniska bilderna i matchers historia är av en vansinnig Baggio, ståendes med händerna på höfterna, precis då han skjutit sitt World Cup skott över ribban, medan Brasiliens målvakt, Taffarel, skriker i extas bara några meter ifrån.

 

ribban

 

 

Den gudomliga hästsvansen hade tagit med sig Italien hela vägen till finalen i USA ’94 – men det var hans missade skott som dömnde dem till deras grymmaste förlust med 0-0 oavgjort.

Baggio gjorde sin senior debut för Vicenza när han var endast 15 år gammal.

Tre år senare, år 1985, blev det bestämt att stjärnan Baggio skulle flyttas till Fiorentina för så mycket som £1,5 miljoner. Men, bara några dagar innan flytten hade blivit klar, skadade Baggio sitt knä och läkarna fruktade att han aldrig skulle kunna spela igen.

 

 

svartvitt

 

Men, Fiorentina fortsatte att tro på honom och flytten gick igenom.

Härifrån var han påväg att bli en av de största spelarna i klubbens historia – innan han flyttade till Juventus för en rekordbrytande summa på £8 miljoner år 1990.

Fiorentina fans förlät aldrig Baggio, och deras rivalitet mellan Turin Giants blev större efter försäljningen av deras stjärna.

Det var i Juventus som han hade sin bästa period inom klubbfotboll.

Han vann Ballon d’Or år 1993, och även en Serie A titel, en Coppa Italia och en Uefa Cup.

År 1995 flyttade han till Milano.

Det var bara kort av allt som Baggio hann med under sin otroliga karriär, och mer av det finns att läsa i tidigare inlägg.

Both comments and pings are currently closed.